Kriminaltekniske analyser/Utroskapstest

Vår utroskapstest bygger på DNA-analyser som utføres av laboratoriets kriminaltekniske (forensic) avdeling.

Hvis ektefellen/samboer finner mistenkelige flekker på for eksempel underklær, bind eller laken, kan disse analyseres. DNA-profilen vårt laboratorium da eventuelt får fram, forteller om hvor vidt flekkene stemmer fra en mann eller en kvinne. For å utelukke ektefelle/samboer sender denne person inn et kinnavskrap for DNA-analyse. Dette er referanseprøven.

Finner man et DNA-profil som ikke stemmer overens med referanse-prøvens DNA-analyse, så kan dette vekke en del spørsmål. Hvis man har en DNA-profil innebærer det ikke at man har en navngitt person.

Vi kan analysere prøver fra "mistenkte" personer for å finne en match. Vi kan også analysere alternative DNA-prøver, som for eksempel tannbørste, tyggegummi, sigarettsneiper.

En forensic/utroskapstest koster bare kr. 2.698,- og da inngår analyse av et materiale, for eksempel en underbukse og et kinn-DNA-prøve fra en referanseperson. Vi kan ikke garantere at vi finner noe analyserbart DNA i det innsendte materiale, men vi garanterer at vi kommer til å gjøre vårt beste for å få fram det DNA som eventuelt finnes. Hvis vi ikke finner noe, kan man kompletere med et nytt materiale mot en mindre kostnad.

Oppbevar materialet tørt og luftig i papir, ikke i plast, ettersom DNA angripes av mugg og ødelegges. Hvis materialet er fuktig, skal det lufttørkes i minst en time, eller til det er tørt, før det legges ned i vår testkonvolutt, en ren papirkonvolutt eller en ren papirpose. Vi kan ikke sende tilbake materiale som har blitt analysert. Når det gjelder større ting, for eksempel laken, klipper man ut stykket der flekken sitter. Man kan også overføre DNAet til en fuktig prøvepinne (bruk destillert vann) ved å gni flekken. Bruk plasthansker eller tre rene plastposer over hendene.

Naturligvis er en utroskapstest en drastisk avgjørelse, og bør bare utføres når samtale om mistanker mislykkes. I de fleste tilfeller av utroskapsanalyser finner vi ikke noe mistenkelig.

En forensic/utroskapstest koster kr. 2.698,- for en prøve og en referenseprøve tatt med våre prøvepinner. Vi utfører naturligvis alle slags kriminaltekniske analyser. Kontakt oss for informasjon.

Tillegg:

  • Alternativ DNA-prøve, for eksempel tannbørste, tanntråd eller lommetørkle: kr. 798,- per prøve.
  • Ekspress levering til laboratoriet: kr. 220,- i tilleggsavgift.

Vårt laboratorium, DDC, er USAs mest betrodde laboratorium, som utfører mer enn 75 % av alle private farskapstester i USA. Våre DNA-tester er utførte med dobbel kontroll. DDC er naturligvis AABB- og ISO 17025-sertifisert for høy sannsynlighet og sikkerhet. Her kan du se en liste på alle sertifiseringene.

Bestill nå for bare kr. 2.698,- !