Alternativ DNA-prøve

1.090 kr

Vær oppmerksom på at dette produktet kun er et tillegg og ikke kan bestilles alene.

Om man ikke har mulighet til å bruke prøvepinnene som følger med vår testpakke, kan du sende inn en Alternativ DNA-prøve, for eksempel tannbørste, Q-tips eller et brukt lommetørkle.

Nedenfor finner du noen alternative DNA-prøver som vi kan analysere med gjennomsnittlige suksessrater.

Pris per prøve
Analysetid 5 ekstra hverdager

OBS! Kan ikke bestilles for Farskapstest under graviditeten.

Beskrivelse

Dersom vi finner analyserbart DNA i prøven vil alternative prøver gi deg et like treffsikkert resultat som våre testpinner. Resultatet er helt avhengig av DNA-materialets kvalitet. Vi har for eksempel mottatt tannbørster som ikke viste et resultat fordi de har blitt brukt av flere personer. Vi har også mottatt ubrukte tannbørster.

Merk at det ikke er like sannsynlig at vi finner analyserbart DNA i en alternativ prøve som i testpinnene som medfølger testpakkene våre. Dersom man sender inn en alternativ DNA-prøve uten analyserbart DNA, må du sende inn en ny prøve mot en ekstra avgift. Vær derfor forberedt på å ha en reserveprøve tilgjengelig dersom det blir aktuelt å sende inn en ny.

 

  • Rør aldri en DNA-prøve med fingrene. Bruk plasthansker eller rene plastposer over hendene.
  • Lufttørke alle fuktige prøver på et beskyttet sted i minst én (1) time eller til de er tørre. Ikke bruk varme eller vifte.
  • Legg alle tørre prøver i vår testkonvolutt eller i en ren papirkonvolutt/pose.
  • Ikke legg prøven i plast ettersom prøven da kan angripes av mugg.
  • Beskytt prøven fra fukt, høy varme og sollys.

 

Nedenfor finner du noen alternative DNA-prøver som vi kan analysere med gjennomsnittlige suksessrater. En alternativ DNA-prøve øker analysetiden med minst en uke.

Alternative DNA-PrøverSuksessrate

Q-tips. Ingen avgift ved kinnavskrap. 95%
Brukt lommetørkle av papir eller tøy. 95%
Blod på filterpapir (for eksmpel rent kaffefilter) 95%
Tørket navlestreng 90%
Sperm (appliceres på en prøvepinne eller bomullspinne og lufttørkes 1 time) 90%
Jeksler (ikke melketenner) 85%
Hår (minst 7 hårstrå MED røtter) 80%
Blodig plaster, tampong, blod på tøy 75%
Tannbørste 75%
Ørevoks på prøvepinne eller q-tips 75%
Tyggeggummi, helst sukkerfri, legges i lukket plastpose 75%
Tanntråd 75%
Finger- eller tånegler, helst nyklipte, legges i lukket plastpose 75%

 

Rør aldri en DNA-prøve med fingrene. Anvend plasthandsker eller rene plastposer over hendene. Alle fuktige prøver må lufttørkes til de er tørre. Anvend IKKE varme eller vifte. Når prøven er tørr legges den i vår testkonvolutt eller i en ren papirkonvolutt.

La prøven lufttørke på et beskyttet sted minst en time og legg så prøven ned i vår testkonvolutt eller i en ren papirpose, alternativt papirkonvolutt. Den skal IKKE legges i plast fordi prøven da kan angripes av mugg. Beskytt prøven fra fukt, høy varme og sollys.

Vårt samarbeidslaboratorium, DNA Diagnostics Center (DDC), er USAs mest pålitelige laboratorium og utfører mer enn 75 % av alle private farskapstester i USA. Alle farskapstester er utført med DDC´s Dual Process™, som betyr at alle tester kjøres dobbelt for 100% sikkerhet. DDC er naturligvis AABB- og ISO 17025-sertifisert for høy pålitelighet og sikkerhet. Her kan du se en liste på alle sertifiseringene.