DNA Origins® Paternal Lineage

1.490 kr

Finn ut mer om hvor dine forfedre – på din fars side – bosatte seg for tusenvis av år siden.

Denne testen viser din haplogruppebetegnelse og et kart med dine forfedres reise. Kartet viser også hvor de opprinnelig bosatte seg i den gamle verden.

Merk at kvinner ikke kan sende inn en egen DNA-prøve for denne testen. Informasjon om fars opprinnelse finnes på Y-kromosomet, som kvinner ikke har. Dersom en kvinne vil undersøke farens opprinnelse må hennes biologiske helbror eller biologiske far bidra med en DNA-prøve.

Testsett for 1 person
 Fri frakt
 Levering 3-5 hverdager
 Behandlingstid 6-8 uker
 Resultater på engelsk

Beskrivelse

Takket være moderne DNA-teknikker kan man få frem interessant fakta om sitt opphav.

DNA Origin® Paternal Lineage (farslinjen) inneholder markører som kan spores tilbake til våre tidligere forfedre som levde for tusenvis av år siden. Gjennom titusentalls DNA-prøver har forskere kartlagt ulike folkegrupper rundt om i verden og kan derfor spore menneskers opprinnelse.

Y-STR DNA har gått i arv fra far til sønn relativt uforandret gjennom flere generasjoner. Vårt Y-STR DNA inneholder markører som kan spores tilbake til våre tidligere forfedre og området de bosatte seg i for tusenvis av år siden. Resultatet av en farsslinjetest uttrykkes i form av haplogrupper – genetiske grupper med mennesker som deler samme oppbygging av DNA-markører og som kan spores til et geografisk område der de bosatte seg ved et visst tidspunkt i menneskers historie.

Vårt samarbeidslaboratorium, DNA Diagnostics Center (DDC), er USAs mest betrodde laboratorium og utfører mer enn 75 % av alle private farskapstester i USA. Alle tester er utført med DDC´s Dual Process™, som betyr at alle tester kjøres dobbelt for 100% sikkerhet. DDC er naturligvis AABB- og ISO 17025-sertifisert for høy tilregnlighet og sikkerhet. Her kan du se en liste på alle sertifiseringene.