Søskentest

1.990 kr

Med en Søskentest kan man fastsette om man er hel- eller halvsøsken. Grunnprisen inkluderer test for 2 antatte søsken samt kjent forelder (mor eller far). Ytterligere personer kan legges til mot en ekstra kostnad.

 Fri frakt
 Levering 3-5 hverdager
 Behandlingstid 5-8 hverdage

Beskrivelse

En Søskentest gir vanligvis ikke samme sikre resultat som en farskaps- eller morskapstest. Dette er ikke fordi analysen er dårligere, men på grunn av genetiske lover.

Dessverre kan man ikke si noe om hvordan resultatet blir. Men det finnes måter å forbedre oddsene. Vi anbefaler sterkt å inkludere kjente foreldre (selv om de ikke er felles) og dette inkluderes i prisen. Man kan også legge til ytterligere søsken mot en ekstra kostnad

Vi tester minst 20 markører og får derfor i de aller fleste tilfeller svært tydelige resultat. Dersom et søskenpar deler en uvanlig DNA-profil, blir resultatet mye sikrere. Men hvis det felles DNA-bildet er forholdsvis vanlig, blir svaret litt mer usikkert.
Et resultat på Søskentesten kan også kompletteres med en Y-STR DNA-test, som gir beskjed om mannlige testpersoner tilhører samme farslinje. Dersom det bare er brødre som skal testes, anbefaler vi en Y-STR DNA-test fremfor en søskentest. Motsatt test for morslinjen heter Mitokondriellt DNA-test, og kan utføres på både kvinner og sønner. Mitokondriellt DNA føres dog ikke videre av menn.

Vårt samarbeidslaboratorium, DNA Diagnostics Center (DDC), er USAs mest betrodde laboratorium og utfører mer enn 75 % av alle private farskapstester i USA. Alle tester er utført med DDC´s Dual Process™, som betyr at alle tester kjøres dobbelt for 100% sikkerhet. DDC er naturligvis AABB- og ISO 17025-sertifisert for høy tilregnlighet og sikkerhet. Her kan du se en liste på alle sertifiseringene.