mtDNA (morslinjen)

2.490 kr

En mtDNA-test består av tester for to personer (kvinner og sønner) for å se om man deler den samme morslinjen. Søsken, uansett kjønn, har samme mtDNA, men brødre fører det ikke videre til sine barn. I grunnprisen inngår testsett for 2 personer. Ytterligere personer kan legges til mot en ekstra kostnad.

 Fri frakt
 Levering 3-5 hverdager
 Behandlingstid 2-3 uker

Beskrivelse

Mitokondrielt DNA, som forkortes mtDNA, finnes i mitokondriet som er våre cellers kraftstasjoner. Mitokondrier sitter ikke i cellekjernen som øvrig DNA og arves ikke fra far, kun fra mor.

mtDNA muterer ytterst sjelden og derfor er det lett for genealoger (slektsforskere) å sammenligne morslinjer for å fastsette slektskap og opprinnelse. Søsken, uansett kjønn, har samme mtDNA, men brødre fører det ikke videre til sine barn. En mtDNA-test består av test for to personer (kvinner og sønner).
I Europa har man hittil funnet syv ulike urmødre, som kalles «Evas syv døtre» i en bok med samme tittel av Bryan Sykes.

Vårt samarbeidslaboratorium, DNA Diagnostics Center (DDC), er USAs mest betrodde laboratorium og utfører mer enn 75 % av alle private farskapstester i USA. Alle tester er utført med DDC´s Dual Process™, som betyr at alle tester kjøres dobbelt for 100% sikkerhet. DDC er naturligvis AABB- og ISO 17025-sertifisert for høy tilregnlighet og sikkerhet. Her kan du se en liste på alle sertifiseringene.