Hvor kommer jeg fra?

Takket være den moderne DNA-teknikken kan man få frem interessante fakta om sitt opphav. Forskere har kartlagt ulike folkegrupper gjennom titusentalls DNA-prøver rundt om i verden og kunnet spore menneskenes opphav, med andre ord Adam og Eva. Eller rettere sagt deres etterslekt. Man har kartlagt syv døtre, urgamle mødre, som man kan finne og adskille i dagens mennesker gjennom en DNA-analyse. Alle nålevende kvinner og menn bærer vitnemål om hvilke urmødre de er avkom til. Samtlige menn har vitnemål om sine urfedre. For ca. 7500 generasjoner siden, fantes våre forfedre i Øst Afrika. Deretter har vår rase spredt seg gjennom folkevandring i ulike retninger og omganger, blandt annet på grunn av istider. Gjennom å sammenligne sitt DNA kan man se hvilke urmødre man har og man kan også se hvilke urfedre de har. Ulike urmødre og urfedre (eller haplogrupper) kan her ledes til ulike plasser. Det er dette som vår Forfedretest (Ancestry Test) gir beskjed om.

Farslinjen

Det er bare menn som kan teste farslinjen med en Y-STR DNA-test. En kvinne kan bare få rede på sin farslinje gjennom å teste sin fars side, far, fars bror eller annen mannlig slektning på fars side. Her kan du lese mer om de ulike haplogruppene for Y-kromosomer.

En Y DNA-test for å få rede på sitt opphav koster kr. 1.498,- . Analysetid: 10 virkedager.

Morslinjen

Morslinjen kan testes hos både menn og kvinner. Vår mitokondrielle DNA-test inneholder markører som kan spores tilbake til våre tidligere forfedre som levde for tusentalls av år siden. Dessuten får man en komplett liste over sin DNA-profil, som kan anvendes for å spore slektninger på morssiden gjennom for eksempel å publisere dem i en database. En mtDNA-Test omfatter analyse av HVI, II og III.

En mtDNA-Test koster kr. 2.298,- . Analysetid: 4 uker.

Morslinjen + Farslinjen

Spesialpris for begge Y DNA-test og mtDNA-test Y DNA finnes bare hos menn: kr. 3.298,-

Tillegg:

  • Ekspress levering til laboratoriet: kr. 220,- i tilleggsavgift.

Bestill nå for bare kr. 3.298,- !